Google+ Followers

Sunday, August 10, 2014

Jodoh, Maut itu rahsia Allah.

Alhamdulillah :)

Alhamdulillah atas segala rezeki dan nikmat yang telah Engkau kurniakan kepada hamba MU ini...


Baru lepas raya hari tu, ramai sedara mara asyik tanya bila nak kawin..

Tuk aku siap bagi warning suruh aku kawin mase umur 25.

OH, My Allah.


Yela, sepupu sepupu yang sebaya aku semua dah nikah. Dah bina mahligai cinta. ahakss :p



Tapi korang tahu tak yang JODOH RAHSIA ALLAH?
Korang expect aku tahu la bila jodoh aku nak sampai? ahaks :p
Tapi tade la aku nak cakap macam tu kat mak bapak sdare aku kan.. haha.
Macam kurang ajar pulak nak jawab macam tu.
Aku diam je la. Say nothing. Dah soalan tu aku takde jawapan die.


Tapi satu benda yang aku paling percaya dalam hidup.
Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik :)

Just aku harap bila jodoh aku sampai satu hari nanti,

perkahwinan yang di bina akan menjadi jalan untuk aku menuju ke Syurga :)
Amin ya Allah. Kau perkenankanlah doa aku ni :)
Inshaa Allah, siapa pun jodoh ku nanti, aku akan belajar menerima dia seadanye.
Kerna dia jalan untukku menuju ke Syurga Firdausi.



menjauh bukan bermaksud ingin membenci....

Alhamdulillah.

[10 08 2014]

Akhirnya, terlintas juga difikiran aku untuk menulis blog balik.
Rindu sangat zaman yang lalu.

Zaman kecik. Zaman sekolah rendah. Zaman naim lilbanat. Zaman matrik kedah.
Zaman USM.

Alhamdulillah, lepas baca Al-Mulk, rase tenang sikit hati :)
Inshaa Allah, lepas ni aku akan luangkan masa at least smggu sekali untuk update blog.

Buat sahabat degree yg rase aku makin jauh..
Bukan niat aku untuk membenci.. bukan niat ku untuk memutuskan persahabatan...
Sometimes, I feel like I'm not good enough to be your friend....... 
Dan sebab fon aku hilang kena curi, semua contact dah hilang..
To those kawan kawan yang dah menamatkan zaman bujang, happy for you all.
Dah besar panjang, dah ada kerjaya masing masing.