Google+ Followers

Saturday, April 6, 2013

final year student.

yeahh. get ready.
Dah final year..
happy sangat sangat..

Update blog.. finally. I'm back.
menanam. membaja minat kat blog pulakk lahh.
isi masa lapang..
lapang lahh sangaat kann.
Thesis belum siap lagi. belum hantar,
hopefully this semester dapat berjalan dengan lancar.

Amin. amin. amin :)

Last trip.. final year.. me'lagha'.
pasni takdak dah. sebab takdak masa dah. hihi.

Botanical garden- pantai- toy museum- taman penang

Mission utama ---- Toy Museum pulau pinang.


On the way nak gi jejalan area penang


Museum ni best penuh dengan macam macam toy

 Ehhh. yang belakang ni bukan snow white ke? 

DORAEMON~! paling sukaa citer ni :D


Sebenarnya banyak lagi patung patung kat sini.. tapi tak upload sume.
Ultraman, Sailormoon, Mr. Bean, Superman etc. sume ade.. best sangat jumpa diorang ni sume. rase excited sangat sbb mase kecik kecik dlu minat sangat kat kartun kann.. siap tiap2 hari ade list nak tgok citer kartun ape.. hihi2

batu ferringhi..

Cantik pantai kat sini.. tapi kitorg singgah jap je.. tapi banyak pulak bot kat sini.. law nak main payung terjun kat sini pun ada..

 Amboihh. posing bagai retiss pulakk. hihihi

Tropical Spice Garden---

Pastu terus g Tropical Spice Garden..Taman rempah ratus. ehhh. menghayati keindahan alam ciptaan tuhan yg maha Esa.



Silap amek peta dalam bahasa cina. bukan paham punn. Kat sini banyak pokok pokok yang pelik siap dengan nama saintifik sekali....

 Hepi betol faizin dapat pegi Spice garden..

Bukan adventure sangat pun tapi ada lah kene daki gak sket sket. dahla tempat tu agak curam sedikit. hihi


Jambatan tergantung dekat Spice Garden.. klasik pulak nampak..

 Rempah ratus kat Spice Garden..

Meloncat loncat nak sentuh palang tu. sebab tak cukup tinggi..


 Zulaika-- hepi jumpa batu batu kat jalanan..

 Ada gelongsor gak kat sini tapi takleh guna lah. bahaya kot ade ular yang menternak secara haram kat dalam tu.. hahaha.

Cooking School.. tapi takde pape kat sini sb pintu tu kunci. kami tak dapat masuk nak usha pe yang ade kat dalam.. rugi..

Next trip--- Taman Botani 


tempat riadhah yang sangat besar. Sesuai lah kalau nak pegi berjoging serata alam.. nak buat program riadhah pape.. sb tempat ni sangat luas.. puas hati ! :D
Masa kami pergi tu, ada pasangan mamak yang tengah foto shoot gambar kawin..


Hihi.. mungkin ni last kot jalan jalan area penang sebagai seorang mahasiswa..
sebab pasni dah grad.. InsyaAllah.
ada lebih kurang 2 bulan lagi nak babai kat USM. babai penang.
Sayonara :D